Am ales să scriem acest articol într-o încercare de a lupta cu ideea preconcepută conform căreia băieții nu pot fi victime ale abuzului sexual infantil.

Desigur, abuzul are nenumărate consecințe similare ambelor sexe. Iată mai jos câteva date adaptate victimelor de sex masculin, extrem de importante și utile:

1. Băieții pot fi și sunt adesea victime ale abuzului sexual infantil.

Este clar deja că incidența acestor situații este mult mai ridicată decât se credea anterior. În funcție de surse și studii, se crede că cel puțin 1 din 6 băieți este abuzat sexual în copilărie

2. În majoritatea cazurilor, agresorul NU este un bărbat cu orientare homosexuală

Abuzul este despre putere și control și nu este legat de orientarea sexuală. De altfel, majoritatea agresorilor sunt heterosexuali și au copii

3. Un băiat/adolescent poate prezența erecție sau chiar orgasm în urmă unui contact abuziv, fără că acest fapt să însemne că “îi place”/”se bucură”/”a fost de acord”.

Unul dintre mesajele eronate și disfuncționale de care se atașează, adesea, supraviețuitorii, este că dacă au prezentat erecție înseamnă că sunt vinovați sau responsabili pentru ce li s-a întâmplat.

4. Băieții și ulterior bărbații supraviețuitori suferă consecințe traumatice majore

Societatea și falsele sale idei despre cum ar trebui un bărbat să înfrunte o traumă (de exemplu, în tăcere) crează adesea o povară suplimentară pentru victimă. Astfel, adesea victimele nu denunță faptele și astfel nu pot primi ajutor. Este esențial pentru victime să știe că indiferent ce au pățit merită să fie ajutați și vor fi susținuți și că a vorbi despre abuz e un act de enorm curaj și nu o dovadă de lașitate.

5. Abuzul sexual infantil nu este determinant pentru orientarea sexuală a viitorului adult. 

Fie că abuzatorul a fost femeie sau bărbat, experiențele sexuale premature și abuzive pot conduce la un grad ridicat de confuzie privind numeroase aspecte ale identității și orientării sexuale. Mulți bărbați care au fost abuzați în copilărie cred că este ceva în neregulă cu ei. Această idee este falsă. Victima nu este vinovată pentru alegerile și compulsiile abuzatorului.

Într-un alt articol vom oferi informații detaliate pentru supraviețuitorii de sex masculin.

Sursa (adaptare): https://www.malesurvivor.org/facts/

Poza: Daiga Ellaby on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *